Szigetelés hiánya

Szigetelés hiánya

Függetlenül attól, hogy otthona vadonatúj vagy 100 éves, szinte minden házban van huzat. A szigetelés hiánya ott fordulnak elő, ahol a konstrukcióban hiányosságok vannak, és a nyílás kívülre zárva marad.

A szigetelés hiánya olyan helyeken találhatók, mint: ablakok, ajtók, tetőtéri nyílások, a kifelé vezető csövek és a mennyezet-fal csatlakozások. Az a hideg levegő, amely ezeken a hőszigetelt helyeken keresztül jut be az otthonába, megnövelheti a fűtési számlát, és nemcsak hideg levegőt engedhet be, hanem nedvességet és apró apróságokat is. Íme nyolc egyszerű módszer az ablakok és ajtók huzatbiztosítására az ősszel:

A szigetelés hiánya és megoldása

Az időjárási viszonyok olcsó módja a huzatos ajtók és ablakok tömítésének. Ez az ablakszigetelési útmutató néhány egyszerű lépésben segíthet a feladat kiküszöbölésében. A szigetelés hiánya végett újak cseréje változást hozhat az otthonában. Az Old House vállalkozója, azt javasolja, hogy vásároljon egy fa seprőt, amelyet az Ön vagy az ajtójának megfelelően lehet festeni vagy festeni. A megfelelő megoldása érdekében csukja be az ajtót, mérje meg az ajtó hosszát és vágja le a kívánt méretet. Van néhány különféle söpörés (például nagy teherbírású, csepegtetős sapka és kefe) – ha megkérdezi a helyi hardverüzlet szakértőjét, melyik az Ön számára megfelelő, az segít abban, hogy a lehető legjobb durranást érje el.

Használjon habszalagot a szigeteléshez

A nagyon ragacsos habszalag nagyszerű időjárásálló alternatíva azoknak az ajtóknak, amelyek kissé meggörbültek, és nem rendelkeznek igazi és szoros illeszkedéssel. Egyszerűen vágja méretre és rögzítse a területeken huzattal. Vigyen fel merev habszigetelést és fóliacsupaszítást, az Öreg Házból mutatja be, hogyan lehet szigetelni az ablakokat szárnyas súlyokkal. Nézze meg a videót és szerezze be az utasításokat itt. Alkalmazza az ablakfóliát a belső ablakfóliát használtam egy régi lakásban, és remekül működött. Úgy néz ki, mint egy saran burkolat, és a helyére téve és hajszárítóval melegítve zsugorodik és lezárja a huzatos ablakokat. Profi tippem: toborozzon egy barátot, aki segít lógni a nagyobb ablakokon, így sokkal könnyebb!

Szigetelt függönyök

A szigetelt függönyök nagyszerű módja annak, hogy télen megtartsa otthonában a hőt, amennyiben az ablakszigetelés hiányzik. Az egyetlen hátrány, hogy a leghatékonyabb legyen, le kell zárni őket. Én személy szerint inkább a lehető legtöbb fényt engedem be a téli hónapokban, így számomra a hőfüggöny nem a legjobb megoldás. Megjegyzésként: a termikus függönyök nyáron is jól működnek, mivel segítenek elzárni a nap forró sugarait. Ha van huzatos ablaka vagy ajtaja, ezek a kis kígyók elengedhetetlenül szükségesek az otthonában. Az ajtó vagy az ablak aljára helyezett súlyozott szövetcsövek megakadályozzák a nem kívánt hideget. Itt szerezheti be a barkácsolási utasításokat . Nem ravasz? Egyszerűen tekerje fel a törölközőt, és tegye a földre. Jobb, mint a semmi.

Tömítse újra a Windows és az ajtókat, mert az idő múlásával az ablakok tömítése leromlik, elhasználódhat vagy lehámozhat. Minden ősszel vásároljon egy vagy két csövet a külső tömítéshez, és tegye körbe otthonát. Egyszerűen újból tömítse be a régi foltokat, hogy elősegítse a huzat lezárását. Nézze meg az alábbi videót a könnyű barkácsolási tippekért.

További bejegyzések