A kávé napja

A Magyar Kávé Szövetség szerint a magyarok vitathatatlanul kedvenc itala nem a sör vagy az ásványvíz, hanem a kávé. Már a kávé napja is egy ünnepelt nap. Átlagosan minden magyar 166 litert fogyaszt évente. Az egyesület ezért saját különleges napját a koffeintartalmú italnak szenteli 2006 óta, kezdetben szeptember 29-én, majd 2016 óta október 1-jén.

A kávé napja miért ünnepelt dátum?

Nemcsak a kávé népszerűségét kell ünnepelni, hanem a kávébab sokféleségét és az emberek millióit, mint a gazdák, a pörkölő, a barista és mások, akik keményen dolgoznak az általunk kedvelt ital elkészítésén és tálalásán.

Ezért a kávé szerelmesei mindenféle rendezvényt és kampányt szerveznek a kávébab tiszteletére. Például vezetett túrák vannak pörkölő üzemekben, hogy betekintést nyújtsanak a gyártási folyamatba, vagy bemutassák az új kávé trendeket és elkészítési módszereket. Ilyen például az idei hangulatú „Dalgona Coffee”. Vannak olyan rendezvények is, ahol más típusú kávét is használnak, például wellnesskezelésekben.

A kávé napja

A Coffee Day elbűvölője nemcsak Németországban, hanem világszerte is létezik – 2016 óta a német munkaszüneti nap összevonásra került az október 1- jei Nemzetközi Kávé napja. Feltalálója ismeretlen, de állítólag hasonló eseményre először Japánban 1983-ban, vagy Kínában 1997-ben került sor. A Nemzetközi Kávé Napját hivatalosan 2015-ben hirdették ki a Nemzetközi Kávé Szervezet (ICO) keretében.

A kávé világszerte az egyik legnépszerűbb ital

Európán kívül naponta több millió csésze kávét isznak, különösen Ázsiában és Óceániában, Észak- és Dél-Amerikában és Afrikában. Az eredeti kávéüzem egyébként Etiópiából származik, ahol ma is sok kávébabot állítanak elő és exportálnak nekünk Európába. További jelentős export országok Brazília, Indonézia és Mexikó. A kávézás napja az egész világon élő emberek számára ünnepelni való. De nemcsak az ital megünneplésére. Azért is, mert ezáltal fel lehet hívni a figyelmet például a kávétermelők munkafeltételeire. Olvasson többet a fair trade kávéról cikkünkben.

A kávé pozitív tulajdonságai

Lehet, hogy a kávé nem a legegészségesebb ital a világon, de számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Az italban lévő koffeinnek köszönhetően a kávé felébreszt, és segít a reggeli és a déli fáradtságban. A kávéban számos egyéb összetevő is található, amelyek például stimulálják az anyagcserét és más hatással vannak a szervezetre. Melyek? Erről a kávé testünkre gyakorolt ​​hatásáról szóló cikkünkben olvashat.

Kávé napja akciók

Most jó hangulatban van a kávé? Ezután ünnepelje velünk a „Kávé napját”, és hagyja, hogy lenyűgözze a kávé különleges tulajdonságai. Tekintse meg Facebook- és Instagram-profilunkat, hogy megnézze, mely intézkedéseket tervezik:

Vagy egyszerűen csak otthon szeretné elkészíteni a kávé napja akciók különlegességeit? Különböző receptjavaslatokat és elkészítési módszereket gyűjtöttünk össze a „ How Tos ” magazin kategóriánkban. Csak kattints át.

További bejegyzések