Hogyan vásároljunk ingatlant jó környéken

Hogyan vásároljunk ingatlant jó környéken

Amikor ingatlant vásárolunk, akkor nemcsak a négyzetméterekért, a berendezésekért valamint a földért fizetunk. Sok lakásvásárló nem gondol arra, hogy a jó környékért is fizetni kell.

Egy jó környék növelheti vagy csökkentheti az ingatlan értékét, amikor elakarjuk adni. Néhány jel, hogy olyan környéken vásárolj, ami idővel felértékelődik.

A jó iskolák megteremtik a jó szomszédságot

Ahol van egy jó tankerület, ott vannak a családok, akiknek fontos a minőség. Ha egy jó minőségű tankerületben vásárolunk házat, biztos lehetünk benne, hogy más család is csatlakozik majd.

Amennyiben Dunakeszi ingatlaniroda ajánlotta ki az ingatlant, amit megvásárolnánk, technikailag nem hivatottak megvitatni az iskolai körzetek minőségét. Rengeteg webhely található, amelyek segítenek az iskolai statisztikák kutatásában. Dunakeszi még iskolaterületi értékelést is biztosít egy közvetlen listán.

Ott, ahol felnőttem, úgy tűnt, minden második évben egy szántóföldből új városrész lett, és az utca végén egy bevásárlóközpont épült. Ahol kényelmesen lehet vásárolni, vannak éttermek és szórakozási lehetőségek, ott lesz lakásigény is.

Felismersz egy fejlödő területet, ahol sok új fejlesztés történik? Ilyenkor jó esély van arra, hogy az ingatlanok értéke emelkedni fog a környéken.

Dunakeszi legújabb tanulmánya, amely rávilágít erre az elvre. Budapesttől negyed órára található ingatlanok ára gyorsabban emelkedet. Az árak nővekedését nem feltétlenül a fejlesztések okozzák, de van összefüggés az erős fejlesztésű területek és az ingatlanárak között.

Közel a virágzó városrészekhez

Ha nem tudsz vásárolni a divatos környékbeli területeken, akkor egy közeli környéket fogsz keresni. Az emberek a szórakoztató területek közelében szeretnének lenni, és amikor a lakásárak túl magasak ahhoz, hogy ott éljenek, megnő a kereslet a közeli városrészek iránt.

Kerülje el azokat a területeket, ahol sok az elárverezett ingatlan.
Nincs semmi baj azzal, ha a környéken elárvereznek néhányat. Ha a terület elég szép, akkor jó eséllyel egy befektető felfigyel az ingatlanra, és meg akarja majd venni.

A sok lefoglalás azt jelenti, hogy a térség gazdasága nem jó, és ezért a lakásárak is csökkenni fognak. Fontos, hogy beszéljen erről olyan a ingatlanszakértőjével akinek van helyismerete, ha azt tervezed, hogy bérelsz vagy vásárolsz egy ilyen településen.

Ingázás a városközpontokhoz, vagy a munkahelyhez

Senki sem szeret sok időt munkába járással tölteni. Keress egy jó ajánlatot a városközpont közelében, biztonságos környéken, tömegközlekedési csomópontoknál, vagy egy üzleti park közelében. A rövid munkába járást a munkavállalók keresik és ez segít megőrizni ingatlana értékét, sőt idővel még növekedni is fogja.

A jó szomszédság értékelése

Gondold át, amikor körbevezetnek egy potenciális környéken. Jó érzés ? Ez az a fajta hely, ahová szeretnéd meghívni a barátaidat és családot alapítani? Ha úgy gondolod, hogy ez egy igazán szép terület, valószínűleg sok ember is így gondolja majd a jövőben, amikor elakarod adni az ingatlanodat.

Ha ingatlanszakértő nem tud bizonyos városrészek felé irányítani ahol a jó iskolák vagy a számodra jó paraméterek alapján megfelelhet neked az ingatlan, akkor kérd a segítségét a legjobb hely kiválasztásában . Vásárláskor hasonlítsa össze a helyi ingatlanszakértőket, mert nem elég jónak látszani annak is kell lenni..

A nagy hálózatok ingatlanszakértői gyakran nagyon drágák,az átlagosnál jóval magasabb jutalékokat kérnek az eladóktól. Nem kőtelező leszerződni egyik ingatlanirodához se, de százereket takaríthatunk meg a jutalékon ha a számunkra legmegfelelőbb feltételeket biztosító ingatlanszakértővel dolgozunk – Akkor miért ne tennénk meg?

Mit keresnek az emberek, amikor új közösségbe költöznek

A megélhetési lehetőségeket, ami a legfontosabb tényező melyet figyelembe kell venni, amikor új helyre költözünk. A lakhatás, az élelmiszer, az adók, az egészségügy és az iskolák mind hozzájárulnak a megélhetési költségekhez – és a földrajzi területek nagyban eltérnek e kategóriákban.

A piaci ingatlanelemzés

A piaci ingatlanelemzés egy olyan jelentés, amelyet az ingatlanszakértők készítenek, hogy segítsenek kiszámítani egy eladó ingatlan befektetési potenciálját, reális árát az ingatlan környékének jellemzői alapján.

További bejegyzések