Balatoni találkozó

Balatoni találkozó

Közel 30 év telt el azóta, hogy Farkasházy Tivadar és családja először megrendezte a legendás balatoni találkozót a kertjükben. Kivéve egy nagyobb szünetet, az évek során az eseménynek otthont adott. Itt vitatták meg hazánk legfontosabb társadalmi kérdéseit, politikai, gazdasági, tudományos és művészeti életünk képviselői. A találkozón párbeszéd és vita zajlott, amelyek gyakran fanyar humorral készítették fel a résztvevőket a kritikus gondolkodásra az aktuális hatalommal szemben.

Azonban ezen közösségi tér és nyitott szellem hosszú időn keresztül eltűnt. Most pedig, az értékeket és célokat megtartva, Farkasházy Teddy támogatásával és a civil aktivista Horgas Péter közreműködésével kísérletet teszünk az újraindításra.

Az érdeklődők számos kérdést tesznek fel velünk kapcsolatban. Sokan azt kérdezik, hogy miről szól mindez. Néhányan azt mondják, hogy legyenek jelen az ismert arcok, de mások hozzáteszik, hogy ne hagyjuk, hogy az ismert arcok irányítsák az eseményt.

Bár nem könnyű ezt a dilemmát feloldani, mert a nyaraló vásárlása a Balatonon nem egyszerű feladat. Fontos azt is leszögezni, hogy a „SzázSzó Találkozó” nem politikai mozgalom vagy kampány esemény, és nem az én újraválasztásomat szolgálja, mivel korábban bejelentettem, hogy nem indulok újra az Európai Parlamenti választásokon. Emellett, nem egy rendezvény a Fidesz ellen szervezve. A „SzázSzó Találkozó” azoknak szól, akik elkötelezettek Magyarország iránt, és érdeklődnek a politika, a gazdaság, a társadalom és a kultúra kérdései iránt.

A rendezvény célja

A balatoni rendezvény célja az, hogy különböző gondolkodók találkozzanak és vitatkozzanak egymással, hogy új gondolatokat hozzanak létre és friss perspektívákat nyissanak azoknak a témáknak a vizsgálatára, amelyek a közösségünket érintik. A rendezvényen politikai pártok és sajátos érdekek helyett az ország érdekeit helyezzük előtérbe.

Az „SzázSzó Találkozó” egy kísérlet arra, hogy összegyűjtsük a közös haza iránt elkötelezett embereket, és lehetőséget adjunk a gondolatok cseréjére, a közös vitára, és a közös cél irányába való haladásra. Az esemény célja, hogy elősegítse az új generációs gondolkodók megjelenését és új látásmódok megosztását. Nem egy „varázspálca”, hanem egy lehetőség arra, hogy az országunkról és a közösségünkről való gondolkodásunk frissítéséhez és javításához hozzájáruljunk. A folytatás előtt pedig azt kell megértenünk, ami történik az ország másik felén, és hogy miért tartják egyesek az általunk láttatott valóságot igaznak. Az esemény résztvevői nem pártpolitikusok, hanem közéleti döntéshozók, elemzők, szakemberek és művészek, akik elkötelezettek az ország közös jövője iránt.

Az első „SzázSzó Találkozó” egy új kezdet, és mindannyian izgatottan várjuk ezt a lehetőséget az ötletelésre, a beszélgetésre és a gondolatok megosztására. Ezzel a rendezvénnyel egy kicsi lépést teszünk az előre, és közelebb kerülünk a közös haza iránti felelősségünk teljesítéséhez.

További bejegyzések